söndag 5 oktober 2014

En vanlig vecka i bilder


Måndag: Fotosyntes på arabiska. Den dolda nörden inom oss jublade av igenkänning. Samma språk fast på annat språk, så att säga.


Tisdag: En grupp falugymnasister åt varken korv eller knäckebröd men tillfredsställde sin sverigesaknad med lite kladdkaka i vår trädgård. Samtidigt avhandlades viktigheter som konflikten, pedagogik och livsöden. 



Onsdag: Eid al-Adha är högtiden som får Palestina att stanna upp denna helg och inför firandet bakade vi dadelkakan som här är lika vanlig som kanelbullen i Sverige. Så vi fick ändå ta del av gårdagens kanelbullens dag. Nästan. 


Torsdag: Varje vecka är det torsdagsandakt på Sabeel i Jerusalem, där vi ägnar två dagar i veckan åt diverse projekt. Efteråt är det lunch. Just idag blev det frukostrepris, som vi ju redan beskrivit lite för många gånger. 


Fredag: Vi tackade muslimerna för en ledig dag och åkte till Hebron. När vi kom hem fyllde vi magens förråd med knafe. Det är alltså 1. Fett (i form av vit ost), 2. Socker (något brunt) 3. Mättande. 


Lördag: Efter att ha slaktat två får åt vi dess lever till frukost. No comments. 


Söndag: Jerusalem. Igen. Vi tröttnar aldrig på blandningen av minareter, kyrkklockor och hårlockar. Idag fick vi en guidning av en härlig judinna med sura uppstötningar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar